השראה הניזונה מעיצוב

בונים את אמנות התנועה

כדי לחגוג את יובל ה-50 של וספה, הוצג דגם ET חדש בשנות ה-90 כדי לתת מחויבות מחודשת ליצירתיות שהציבה עיצוב גרפי ברמה גבוהה במרכז קמפיייני הפרסום של המותג. פרסומות אלה השתמשו בפשטות, הומור וגאומטריה פשוטה של וספה כסימן ההיכר של גישתן הסגנונית.

חאביר מריסקל, מאייר ואמן ספרדי, שיתף פעולה עם המותג והשתמש בטכניקות וחומרים שונים שנדלו באופן נרחב מפלטת הצבעים של וספה. העיצובים שלו העבירו את הבנייה הפיזית העקלקלה של וספה לקווים עדינים וצורות גרפיות.

הלוח השנה הרשמי של פיאג’יו גם ניגש לשילוב של זהות מותג וצורה פיזית אך שזר בו הומור, והתמודד איתו בחכמה וקלילות שמזכירה את הצייר ג’וזפה ארצ’ימבולדו ואת המעצב ארמנדו טסטה.

אלן פלטשר, מייסד פנטגרם, הפעיל את דמיונו ועשה שימוש בטיפוגרפיה כדי להמיר את לוגו הוספה, שנראה בו-זמנית כמו אופנוע והדפס יצירתי.

הגרפיקאי גילברטו פילипטי שילב באופן מהודר תמונות ומילים לחגוג את הוספה ET, ובכך סיפר לנו סיפור משורר ומרתק: “בראשית, ברא את השמיים והכוכבים/את הגלים הסוערים והדגים בתוכם/הציפורים עפו מעל האדמה…/אז חוה כיסתה את עצמה בעלה/ובנקיפת אצבע, גרשה את הרוע מגן העדן../הכול חי בשלום ובהרמוניה…/ ביום השביעי, היא טילטלה על וספה וסעה הלאה.” שיגאו פוקודה, אחד מהשמות הגדולים של העיצוב הגרפי היפני, השתמש בוספה כנושא שלו כדרך לפרש את היופי הקיצוני של האופנוע, שפולט אופי דינמי ונוכחות נשית. וספה, שהפכה ליותר ויותר איקונית ופופולרית, אפילו “הובקבקה” בשנות ה-90 כניחוח איטלקי בשם אבסולוט רומא, שהיה חלק ממסע פרסום חדשני ויוקרתי שהציג את וספה כגיבורה המוחלטת של “העיר הנצחית”.

לפני שנות ה-90, וספה עדיין זכתה לחגיגה רבה מצד אמנים מכל הסוגים. בזכות הזדהותה עם אמנים, וספה השראה באופן טבעי יצירתיות אצל אלו שהחזירו לה הומאז’ בדרכים אינספור ולאורך העשורים. למרות השונות, כל שיתוף פעולה ממוקד במשחק בין העבר וההווה, שלעתים קרובות מייצר תפוקה ייחודית ואמנותית.

כמה דוגמאות קלאסיות הן ציור Gita in Vespa של רנטו גוטוסו והשפה החזותית ההומוריסטית בסגנון המאה ה-20 של לאו לונגנזי שהייתה רוויה ב”גוונים סוריאליסטיים”. בשנות החמישים, שניהם הפכו את וספה לנושא חשוב בציוריהם ולמקור השראה יצירתי. בהמשך, בשנות השישים, נעשו ניסיונות ב”גילויים יצירתיים” תוך שימוש בגישה מרחבית ודמיונית. וספה החלה להשתמש בקמפיינים חזותיים ותלת-ממדיים שהניעו את פרויקטי הVisual Merchandising המקוריים של המותג. אחת מ”התצוגות המטפיזיות”, שעוצבה על ידי קורדינו ד’אסקניו, הציגה את וספה תלויה מעל מַזלף של מים, וגם מאוזנת על חבל תיל בהצגת לקוח מצלמת גירוסקופ שהוסתרה בגופה. דוגמה מבריקה לחדשנות הרבה מעבר לענף התחבורה!

גלו עוד דגמים

VESPA ET2/ET4

1996

ב-1996, וספה נכנסה לאלף השנים השלישי מבלי לאבד את קווי המתאר היפים והעיצוב הייחודי שלה. אך בזכות שנים של ניסיון, היא הייתה חדשנית טכנולוגית יותר והגיעה לשיאים חדשים מבחינת הנוחות. הדור החדש של וספה היה זמין בשלוש גרסאות: וספה ET4, המצוידת במנוע 4-פתיתים בנפח 125 סמ”ק ידידותי לסביבה, וספה ET2 עם מנוע 2-פתיתים מודרני ואמין, ווספה ET2 אינג’קשן המונעת על ידי FAST (פיזור אטומיזציה מלאה משכבת). אלו היו הדו-גלגלים הראשונים עם מנועי הזרקה ישירה 2-פתיתים שאיפשרו לרוכבים להפחית צריכת דלק עד 30% ופליטת מזהמים עד 70%.

VESPA 50 SPECIAL REVIVAL

1991

ב-1991, הוספה 50 ספיישל שוחזרה כדי לענות על הדרישות הרבות של מעריצים, והייתה הדגם הפופולרי ביותר בקרב צעירים בשנות השישים. דגם המהדורה המיוחדת שאוהב בכל רחבי העולם ב-1991 היה מוגבל ל-3000 יחידות בלבד. הוא עוצב עבוררוכבים צעירים שלא נולדו בשנות ה-60 או שלא הצליחו לרכוב על וספה. דגם זה היה מוצר לגנדרי ואף הוצג במיקום היוקרתי של מוזיאון אמנות מודרנית בניו יורק. וספה 50 ספשל רבייבול תרמה בנדיבות למוזיאון פיאג’יו “ג’ובאני אלברטו אניילי” על ידי כריסטה סולבך (נשיאת IVF, הפדרציה הבינלאומית של מועדוני וספה).

צור קשר

תאמו ביקור באולמות התצוגה

תאמו נסיעת מבחן